Događanja

Adventska duhovna obnova za sve studente

Autor:  Srijeda, 14 Prosinac 2022 |

13. prosinca 2022. godine u kapelici Marije Majke Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je duhovna obnova za sve studente koju je predvodio mr. sc. Stjepan Matezović, profesor duhovnosti i duhovnik Bogoslovnog sjemeništa.

Obnova je započela molitvom, zatim je profesor pročitao ulomak iz Matejeva evanđelja (Mt 21, 28-32) nad kojim je bilo potrebno razmatrati. Naglasio je da je svatko od nas ušao u advent s nekim odlukama i željama kako želimo da nam prođe ovaj advent. Sada kada smo prošli polovicu adventa, idealno je vrijeme da zastanemo i da zamolimo Boga da sva naša „neću“ preobrazi u ono „i ode“. Isus nam želi posvijestiti da je u našim ljudskim životima normalna ta „igra“ između „da“ i „neću“. U Isusovo vrijeme, mnogi vjerski vođe bili su izvrsni govornici, ali nisu bili takvi i u djelovanju, djela im se nisu poklapala s riječima. S druge strane, grešnici koji nisu bili govorili „da“, ipak su se na kraju pokajali i obratili. Profesor nas je potaknuo da se pitamo kojemu smo sinu mi sličniji. Često je teško prihvatiti sve što Bog traži od nas i iz tog je razloga normalno da u našem ljudskom životu postoje mnoge stvari kojima ćemo reći „ne“. Poruka ovoga evanđelja slika je nevjerojatnog Božjeg milosrđa jer dokle smo god živi, nikad nije kasno za promijeniti se.

Nakon toga, studenti su nastavili sa samostalnim promišljanjem. Uslijedilo je euharistijsko klanjanje i mogućnost za ispovijed.

Tekst: Maria Dragomirović

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.