Novi naslovi

Ivica Čatić: Evanđelje po Marku - prvi dio (1,1 - 3,6). Uvodna pitanja i komentar

Čatićev komentar Markova evanđelja može se smatrati izvornim djelom na hrvatskome jeziku. Veliki narodi u pisanju takvih djela imaju svoju dugu i bogatu tradiciju. 

Oni su razvili čitavu lepezu komentara različite teološko-znanstvene razine, od strogo znanstvenih koji se koriste isključivo u teološkom studiju, preko liturgijskih, koji prate potrebe liturgije, pa sve do onih popularnih koji se i jezikom i teološkom razinom nastoje prilagoditi jednostavnom čitatelju, pomažući mu shvatiti evanđeosku pouku. Hrvati se kao mali kršćanski narod ne mogu pohvaliti bogatom tradicijom takve literature pa je pojava novoga komentara bilo kojega evanđelja uvijek značajan događaj na teološkom i crkvenom planu. Posluživši se obilato stranom literaturom, kao i s postojećom domaćom literaturom, Ivica Čatić je, uvažavajući potrebe naše čitalačke publike, stvorio izvorno djelo na hrvatskome jeziku. Kada budu gotova sva tri predviđena sveska, bit će to prvi izvorno hrvatski komentar Markova evanđelja. 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.