Obavijesti

Novi broj Diacovensije

Utorak, 30 Studeni 2021 |

Objavljen je treći ovogodišnji broj znanstvenoga časopisa Diacovensia – Teološki prilozi.

Broj otvara Stjepan Radić uvodnikom naslovljenim «Quid est veritas? Istina – uvjerenje – dijalog».

Ovaj broj u glavnome dijelu donosi osam znanstvenih članaka, različitih tema i perspektiva. Prvi od njih je članak na engleskom jeziku Marka Jakića naslovljen «The Influence of Christianity on the Philosophy of John Rawls». Ivica Raguž i Mirko Vlk donose članak naslovljen «Hermeneutički kontinuitet između J. B. Metza i pape Franje», a Hrvoje Kalem autor je članka naslovljenog «Slike o Bogu i njihovo ishodište». Gabrijela Kišiček i Natalija Žanpera autorice su članka «Usporedba retoričkih karakteristika rimokatoličkih i protestantskih propovijedi». Autorice Renata Jukić, Sara Kakuk i Emanuela Ham donose članak «Od ideje održivosti / održivoga razvoja do odgoja i obrazovanja za održivi razvoj u školama». Arkadiusz Krasicki i Elvis Ražov potpisuju članak «Radna nedjelja u Hrvatskoj iz perspektive svetopisamskoga sedmoga dana», a Zorica Maros donosi jedan aktualan članak naslovljen «Etički problemi povezani s dopuštenjem uporabe moralno spornih cjepiva». Broj zaključuje još jedan članak na engleskom jeziku, a dolazi od autora Šimuna Bilokapića i Ane Jeličić pod naslovom «On Pornography and Its Impact on Sexual Violence».

Rubrika «Prikazi» donosi sljedeće prikaze knjigâ: Aleksandra GOLUBOVIĆ, «Odabrana pitanja filozofije religije», a autor prikaza je Saša Horvat i Martin LUTHER, «Ispovijest vjere (1528.). Uvodna studija i prijevod Ivan Macut – Dinko Aračić», a autor prikaza je Emanuel Petrov.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.