Novi naslovi

Janko Žagar: Djelovanje po načelima .Tomistička perspektiva u donošenju moralnih odluka

Djelovanje po načelima, rezultat više od trideset godina rada u nastavi, pruža sveobuhvatan prikaz moralne teologije sv. Tome Akvinskoga, dovodeći je u dijalog sa suvremenom etičkom teorijom i razvojima u katoličkoj teologiji nakon Drugoga vatikanskog koncila. Djelo je prikladno za studente etike i moralne teologije, te općenito čitatelje koji teže kršćansko vodstvo u formaciji savjesti i u donošenju moralnih odluka, a iznosi klasičnu katoličku etičku tradiciju jasnim i slikovitim stilom.

Djelovanje po načelima, u svojoj biti, duboko poštuje moralnu teologiju sv. Tome Akvinskoga, njezinu relevantnost za suvremenu etiku u svjetlu Drugoga vatikanskog koncila i kulminacija je više od trideset godina proučavanja, podučavanja i molitve. Cjeloživotno podučavanje o. Žagara čini njegovo pisanje lucidnim i pristupačnim“ o knjizi piše Emmerich Vogt, OP.

Djelovanje po načelima Janka Žagara, djelo je koje se počelo oblikovati u prvim desetljećima života poslije Koncila, predstavlja trenutačno traganje za sintezom vjernom tomističkom nasljeđu i koncilskom duhu personalizma“ piše Richard Schenk, OP.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.