Novi naslovi

Sveta Gertruda: Objave svete Gertrude

Objave svete Gertrude klasično je djelo kršćanske duhovnosti s konca 13. i početka 14. stoljeća. Posebno je po tome što mu je autorica poznata svetica i mističarka, njemačka benediktinka sv. Gertruda, čiji su lik i djelo nadahnjivali mnoge poznate svece kao što su sv. Terezija Velika, sv. Franjo Saleški i sv. Filip Neri, ali i po tome što se u njemu nalaze korijeni brojnih važnih pobožnosti.

Ovi su spisi, u kojima Gospodin otkriva Gertrudi mnoge tajne svoje nadnaravne ljubavi prema dušama, stoljećima nadahnjivali i svećenike i laike, osobito redovnike i monahe. Od sada dostupni i hrvatskom čitateljstvu, ovi će spisi o životu i objavama sv. Gertrude, koja je uživala posebnu Božju naklonost, sigurno podjednako nadahnjivati i nove generacije katolika te ih poticati na veću ljubav prema Bogu i bližnjima, svetu ispovijed i euharistiju kao i molitvu za duše u čistilištu čija je osobita zagovornica i zaštitnica.

(Preuzeto s portala Verbuma: https://verbum.hr/objave-svete-gertrude )

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.